Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Kunst i Kirken: Fernisering i kirkerne i Fornæs Pastorat

Dato
Torsdag d. 1. juli 2021, Kl. 15:00 til kl. 18:00
Sted
Grenaa Kirke, Torvet 1, 8500 Grenå

FERNISERING af kunstudstillinger i 11 forskellige kirker i Fornæs Pastorat.

I Grenaa (2 stk.), Karlby, Voldby, Veggerslev, Villersø, Rimsø, Hemmed, Gjerrild, Kastbjerg og Anholt vil det være muligt at opleve kunstværker fra 11 forskellige (lokale) kunstnere.

Der er lavet en rute blandt de 11 medvirkende kirker, som skal gøre det attraktivt at besøge alle kirker, samt fordre gåture på hele, eller dele af ruten. Ruten bliver en integreret del af en brochure lavet til projekt ”kirkerum”. Ruten er udarbejdet, så den går gennem områdets smukke landskaber og fortrinsvis på gangstier. I alle kirker samt på turistkontoret kan man fra juni hente en folder, der beskriver det nærmere

I en forlængelse af projekt ”kirkerum” skal en vandrerute gøres permanent og blive til en fast pilgrimsrute på Østdjursland.

Ruten på ca. 80 km skal derefter markeres med skiltning, og der bliver udarbejde pilgrimspas. Med inspiration fra de oprindelige pilgrimspas, samt det danske Ø-pas, skal vi have lavet 30 unikke stempler, der skal være funderet i en fortælling fra den enkelte kirke.

Ved hver kirke bliver man ligeledes ledt til en fredfyldt plet, hvor vandreren kan finde tid og ro til eftertanke. Der bliver ligeledes opstillet shelters, samt bord-bænkesæt på velvalgte steder, sådan at der er mulighed for overnatning og madpakkespisning i nærheden af alle kirkerne på ruten.