Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Døvegudstjeneste i Grenaa Kirke

Dato
Lørdag d. 9. oktober 2021, Kl. 11:00 til kl. 12:00
Sted
Grenaa Kirke, Torvet 1, 8500 Grenå
Medvirkende
Irene Schjødt

Døvegudstjeneste i Grenaa Kirke

Tegn på Guds ord

Døvepræst Irene Schjødt 

Søndag den 9. oktober kommer Midt- og Nordjyllands Døvemenighed på besøg i Grenaa Kirke. Vi holder gudstjeneste med tegn og stemme, så man skal ikke kunne tegnsprog for at deltage.

Døvemenigheden er en del af folkekirken, og vi holder dåb, konfirmation, vielse, begravelse og gudstjenester ligesom den hørende menighed.

Men vi bruger visuelt sprog, så man kan SE, hvad vi siger. Ved de fleste af vores gudstjenester bruger vi tegn og tale samtidig, så alle kan være med, både døve, hørehæmmede og hørende. Ved enkelte gudstjenester bruger vi dansk tegnsprog – et selvstændigt sprog med egen grammatik. Når vi gør det, har vi som regel en tegnsprogstolk med, så hørende venner og familie kan være med.

Derudover er der også andre elementer, der er lidt anderledes ved vores gudstjeneste: alle skal kunne se døvepræsten, så menigheden rejser sig kun under velsignelserne. Præsten har altid front mod menigheden. Vi læser færre tekster, bruger lidt mindre sang og musik (men vi synger skam salmer – på tegnsprog) og vores prædiken er kort og enkel. For det er hårdt arbejde for øjne og hjerne at aflæse tegnsprog, også selvom man er vant til det.

Der er tre døvemenigheder i Danmark, hver har sit eget menighedsråd. Der er fem døvepræster – to på Sjælland og øerne, to i Sydjylland/Fyn og én i Midt- og Nordjylland.

Den eneste døvekirke i Danmark ligger på Frederiksberg – vi andre låner os frem, så vi kan nå ud til så mange døve som muligt i vores områder.

Kom og oplev et lidt anderledes hjørne af vores fælles folkekirke. Alle er velkomne til døvegudstjeneste!