AFLYST: Julekoncert med Grenaa Koret i Grenaa Kirke

Dato
Onsdag d. 2. december 2020, Kl. 19:30 til kl. 21:00
Sted
Torvet 1, 8500 Grenå

AFLYST

Julekoncerter 2020 i coronaens skygge

Julemusik af Johann Sebastian Bach, engelske julesalmer og –sange og danske salmer og sange er på programmet, når det klassiske Grenaa Koret giver julekoncerter i Grenaa Kirke 2. december kl. 19.30.

Grenaa Koret bliver i år dirigeret af organist Bent Larsen, som tidligere år har akkompagneret Grenaa Koret på orgel. Nu står han foran koret og bestemmer farten.

Bach værkerne er blandt andre ”Jesus bleibet meine Freude”, hvor koret lægger sig oven på orglets yderst velkendte toner. Men også ”Fra himlens højt kom budskab her” har sats af Bach. Den stammer fra juleoratoriet, men er oprindeligt en folkevise. ”Brich an, o schönes Morgenlicht” er en af Bachs næsten utallige koraler, og ”Gloria sei dir gesungen ” stammer fra en af Bachs kantater.

I den engelske afdeling er et værk af John Stainer, der levede i 1800 årene. Den meget smukke ”God so loved the World” er en del af et større værk med titlen, ”The Crucifixion”, korsfæstelsen.

Den engelske afdeling indeholder også en juletekst til melodien ”Morning har broken”, som blev et kæmpehit med Cat Stevens i 1971. Også en engelsk udgave af Glade Jul, ”Silent Night”, indgår i den engelske afdeling.

”Velkommen igen Guds engle små”, ”Barn Jesus i en krybbe lå” og ”Dejlig er jorden” er med i den danske afdeling. Netop den sidste har Grenaa Koret gennem mere end 50 år sluttet sine julekoncerter af med.

Grenaa Koret synger 4-stemmigt, acapella sang med orgelledsagelse i enkelte værker. Der plejer at være masser af muligheder for fælles salmesang, men i skrivende stund er det uvist, hvilke begrænsninger der vil være på fællessang i kirkerne, ligesom der p.t. også er begrænsninger på antallet af tilhørere i kirkerne.


OBS: 

Begrænset deltagerantal: 35 personer

Tilmelding og billetter afhentes på kirkekontoret. Dette er endnu ikke muligt - nærmere information følger.