Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Høstgudstjeneste med Spillemandsmesse i Gjerrild Kirke

Dato
Søndag d. 24. september 2023, Kl. 11:00 til kl. 12:00
Sted
Gjerrild Kirke, Kirkepolden 1, 8500 Grenå
Medvirkende
Christina Philipstatt Schwencke & Peter Danielsen

Høst-Spillemandsmesse i Gjerrild Kirke  

Søndag 24. september kl. 11.00

Gjerrild-Hemmed Sogn og Thorsø Høje Sogn

Her vil vores lille kor opføre en spillemandsmesse sammen med et orkester bestående af to violiner, en kontrabas og en harmonika. Det er vores organist Flemming, der står for musikdelen, ligesom Trine, vores kirkesanger har instrueret sangene med koret. 

Den danske spillemandsmesse
Spillemandsmessen er en gudstjeneste iklædt dansk folkemusik, og den første af sin art på dansk. Teksten er skrevet af Holger Lissner. Musikken er komponeret af Ivan Bjerre Damgård og Micael Sommer, med udgangspunkt i dansk traditionel dansemusik. Den er oprindelig skrevet for bladet kor og solist, men i vores version er den for lige stemmer og ingen solist.

Den blev uropført ved Danske Kirkedage i Roskilde i 2004, og er blevet opført utallige gange siden. Mange af jer har sikkert allerede hørt den i anden kirke, så kom og få genhør eller hør den for første gang. 

Melodierne er meget iørefaldende og flere vil nok få lyst til at tage en svingom – det kan vi dog ikke love, at der bliver plads til, men vi kan love en anderledes højmesse og en livsbekræftende musikalsk oplevelse.