Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Sogneaften i Gjerrild Konfirmandstue

Dato
Torsdag d. 23. marts 2023, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Sted
Konfirmandstuen, Gjerrild, Kirkepolden 1, 8500 Grenå
Medvirkende
Christina Philipstatt Schwencke & Jens Førgaard

Sogneaften

Torsdag den 23. marts kl. 19.00 i Konfirmandstuen i Gjerrild Præstegaard

Præsterne Christina Philipstatt og Jens Førgaard, vil holde en aften, hvor vores TRO og Tvivl bliver sat i fokus og kan debatteres.

Der serveres kaffe med kage.

Alle er velkommen til at deltage!


En aften med præsterne i Gjerrild præstegård

En mørk novemberaften i fjor var Christina Philipstatt og undertegnede en kende nervøse, om vores indbydelse til en slags ”samtalecafe” i konfirmandstuen, om kirke og kristendom nu også var en god idé? Jo der kom 18!! Menighedsrådet havde sørget for kaffe og kage, vi fik en hyggelig givende snak om fællesskab, om at føle sig også åndelig mætte ud fra aftenens tema om altergang, nadver.

Nu kalder vi sammen igen, denne gang er emnet: Tro og tvivl.

Det er ikke meningen, vi skal krænge hele vores sjæleliv ud til offentligt skue denne aften sidst i marts. Kom blot og lad os tale om f.eks. forskel imellem tro og videnskab, er enhver salig i sin tro? Den kristne trosbekendelse, skal vi sige ja til ”hele pakken” og for at være en god kristen og medlem af Folkekirken? Skurer jomfrufødsel og opstandelse imod al sund fornuft?

På to timer kommer vi naturligvis langtfra helt igennem dette spændende emne, al verdens kloge mennesker har bakset med igennem hele historien, vi nævner nogle navne til videre selvstudium, kom du med dine input, så vi sammen kan blive klogere! Jeg vil også pege på værdien af, at der er nogen, som tror på os, og hvad det så indebærer.

Menighedsrådet giver kaffe og brød, der er ingen penge i det her, kom hvad enten du har en lille- stor- eller ingen tro?

Kommentarer, ønsker, idéer, evt. kritik modtages gerne på sms:30 81 16 23 eller på mail: foergaard@nrdn.dk.

På gensyn.

Christina Philipstatt og Jens Førgaard

PS. Forlaget Eksistensen udgiver løbende en lille serie små bøger hver på godt 100 sider med temaet tro, skrevet af kendte f.eks. Lotte Heise, Paula Larrain, Morten Messerschmidt, Margrete Auken m.fl. Bøgerne kan lånes på Biblioteket eller købes i Boghandelen for ca. en ”hund”.